همچنین در مطالعات قبلی در این زمینه بیشتر به شناسایی عوامل پرداخته شده است و کمتر به میزان تاثیر این عوامل بر پروژه پرداخته شده است و یا حتی می توان گفت که فقط به تحلیل موارد پرداخته شده است .
تا به حال بهره وری منابع انسانی در قالب و یا با رویکردی تحت عنوان فاز اجرایی چرخه حیات پروژه در قالب استاندارد PMBOK 2012 مورد تحلیل و بررسی قرار نگرفته است. پس بر اساس این رویکرد نوین می توان بهره وری منابع انسانی را شناسایی و مورد تحلیل قرار داد.
در پایان هم بر اساس خروجی ها و نتایج حاصل از این رویکرد نوین می توان عوامل شناسایی شده را در قالب مدل هایی بر اساس، مدل عددی و کیفی بهره وری ارائه داد تا برای پروژه های آتی،

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

پیش بینی از نتایج داشته باشیم.
فصل سوم
روش اجرای تحقیق
۳-۱- مقدمه
آنچه در این فصل بیان خواهد شد در واقع بیان سلسله مراتبی است که انجام گرفته تا به نتیجه نهایی برسد و ما بتوانیم به ارزیابی و تجزیه و تحلیل عوامل مهم در بهره وری منابع انسانی برسیم. روش هایی که برای جمع آوری اطلاعات و طراحی پرسشنامه ها استفاده شده است شامل : پرسشنامه، مصاحبه، مشاهده و بررسی اسناد و مدارک است. که نحوه استفاده از هرکدام از موارد در زمان معین توضیح داده می شود.

روش تحقیق در بررسی کیفی
روش تحقیق در بررسی کیفی، روشی است میدانی که با بهره گرفتن از پرسشنامه انجام می شود. برای این کار نیاز است تا نمونه و جامعه آماری مناسبی انتخاب شود. جامعه آماری این تحقیق از بین کارفرمایان پروژه های عمرانی، شرکت های مهندسی مشاور و شرکت های پیمانکاری که در زمینه انجام امور مرتبط با ساخت و ساز شهری (موضوع تحقیق) می باشند.
پس از مشخص نمودن محدوده تحقیق باید پرسشنامه اول که در قالب ورودی ها، ابزار ها و تکنیک ها و خروجی های هر یک از دسته بندی های چهار گانه مدیریت منابع انسانی پروژه، شامل: ۱- برنامه ریزی مدیریت منابع انسانی، ۲- تشکیل تیم پروژه، ۳- توسعه تیم پروژه، ۴- مدیریت تیم پروژه است، که بر اساس استاندارد PMBOK 2012 ، استخراج و دسته بندی شده است با توجه به سه منبع مهم زیر طراحی شوند:
تحقیقات مشابه انجام شده در گذشته
استفاده از مستندات فنی پروژه ها
نظر کارشناسان، متخصصان و اساتید دانشگاهی
پس از جمع آوری اطلاعات از سه منبع فوق، پرسشنامه اول طراحی می شود. سئوالات پرسشنامه به صورت ۵ جوابی لیکرت(بی اهمیت، کم اهمیت، متوسط، پر اهمیت، بسیار پر اهمیت)است. که نوعی متغیر زبانی و کیفی است و باید به متغیر عددی و کمی تبدیل شود. پاسخ های ذکر شده در پرسشنامه ها که براساس متغیر کیفی است را وزن دهی و تبدیل به کمی نموده و عملیات ریاضی را بر روی آنها انجام می دهیم. پایایی پرسشنامه ها با بهره گرفتن از روش آلفای کرونباخ مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
سپس به منظور ارائه عدد بهره وری منابع انسانی، پرسشنامه دوم طراحی شده است که همان پرسشنامه اول است، ولی با این تفاوت که عوامل بترتیب اولویت فازی در همان۴ دسته مذکور قرار گرفته اند. این بارگزینه ها بصورت۳ جوابی کیفی(ضعیف، متوسط و قوی)تغییر پیدا کرده اند و سئوالات در این پرسشنامه خود شرکت پیمانکاری را مخاطب قرار داده است که توان بهره وری منابع انسانی آنها سنجیده شود.
سپس به منظور ارائه وضعیت کیفی بهره وری منابع انسانی، پرسشنامه سوم طراحی گردید، سئوالات پرسشنامه به ترتیب اولویت فازی در همان ۴ دسته فوق قرار گرفت، همانند مرحله اول به صورت ۵ جوابی لیکرت ولی با این تفاوت که سئوالات، دسته ۳ (توسعه تیم پروژه) و دسته ۴ (مدیریت تیم پروژه) به صورت ۵- ،۴- ،۳- ،۲- و۱- که به ترتیب (بی اهمیت، کم اهمیت، متوسط، پر اهمیت، بسیار پر اهمیت) تغییر پیدا کردند، که این بار سئوالات خود شرکت پیمانکاری را مستقیماً مخاطب قرار داده بود که وضعیت بهره وری منابع انسانی آنها مشخص گردد.

روش تحقیق در بررسی کمی
پس از جمع آوری پرسشنامه های اول و مشاهده نتایج باید روشی برای تجزیه و تحلیل داده ها پیدا کرد. روش شاخص اهمیت نسبی و روش فازی روش های مناسبی هستند که برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده می شود. نتایج حاصل از پرسشنامه ها با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفته است. در نهایت میزان تاثیر هر عامل را مشخص نموده و آنها را رتبه بندی می نماییم.
نتایج حاصل از پرسشنامه های دوم در جدولی خاص که دارای پارامتر هایی منحصر بفرد است که در فصل مربوطه به آن اشاره می شود، ارائه شده است و عدد بهره وری منابع انسانی هر ۳ شرکت پیمانکاری با یکدیگر مقایسه می شوند.
نتایج حاصل از پرسشنامه های سوم هم پس از انجام محاسبات خاص خود در ماتریس کیفی وضعیت بهره وری درج می شود و مقایسه این وضعیت ها برای ۳ شرکت پیمانکاری انجام می شود.

دیاگرام روش تحقیق
آنچه در این بخش به صورت دیاگرام بیان خواهد شد و در شکل ۳-۱ نیز مشخص است، در واقع بیان سلسله مراتبی از فرایندی است که انجام گرفته تا تحقیق به نتیجه نهایی برسد و ما بتوانیم ارزیابی و تجزیه و تحلیلی بر عوامل موثر بر بهره وری منابع انسانی در فاز اجرایی چرخه حیات پروژه های ساخت و ساز شهری داشته باشیم.
(شکل۳-۱): سلسله مراتبی از فرایند تحقیق
فصل چهارم
بررسی بهره وری منابع انسانی با رویکرد PLC در پروژه های ساخت و ساز شهری
۴-۱- مقدمه
هدف از بررسی کیفی بهره وری تعیین عوامل موثر بر بهره وری (عواملی که باعث تاثیر مثبت و یا منفی بر بهره وری منابع انسانی) می باشد تا بر اساس داده های به دست آمده از پرسشنامه با بکارگیری روش های مناسب، میزان تاثیر هر یک از عوامل تعیین گردند. در ادامه تعیین جامعه آماری، طراحی پرسشنامه، روایی پرسشنامه، روش های آماری به کار گرفته شده برای تجزیه و تحلیل داده ها و نرم افزار مورد استفاده شرح داده می شود. پس از انتخاب جامعه آماری مناسب و طراحی پرسشنامه بر اساس روش تحقیق ذکر شده، پرسشنامه ها میان جامعه آماری توزیع گردید. پس از جمع آوری پرسشنامه ها،
داده های بدست آمده پردازش و کدگذاری گردیدند. سپس به تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق و نتایج بدست آمده از آنها پرداخته می شود. در ادامه تعیین جامعه آماری، طراحی پرسشنامه، روایی پرسشنامه، روش های آماری به کار گرفته شده برای تجزیه و تحلیل داده ها و نرم افزار مورد استفاده شرح داده
می شود.

جامعه آماری
جامعه آماری مناسبی باید قبل از توزیع پرسشنامه ها انتخاب شود، که ضمن آنکه نمونه های انتخاب شده معرف کل جامعه آماری باشند، پاسخ های به دست آمده نیز قابل اعتماد و معتبر باشند، تا تاثیر هر یک از عوامل بر بهره وری منابع انسانی در کارگاه های ساخت و ساز شهری کشور مشخص باشد. جامعه آماری برای توزیع پرسشنامه و مشخصاً از میان کارفرمایان و شرکت های مشاور و پیمانکاران صنعت ساخت و ساز شهری کشور که گروه های اصلی درگیر در پروژه های ساخت و ساز شهری هستند، انتخاب شده است. درصد بیشتری به پیمانکاران اختصاص یافته تا به نوعی وزن این گروه در میان پاسخ دهندگان بیشتر از دو گروه دیگر باشد. در انتخاب شرکت ها از شرکت های معتبر و بزرگ صاحب تجربه استفاده شده است .
۴-۲-۱- تعیین حجم نمونه آماری
در روش تخمین محقق با در نظر گرفتن عوامل شخصاً نسبت به برآورد حجم نمونه اقدام
می کند. گاه برای حجم نمونه حد و نصاب هایی ارائه شده، که محقق می تواند برای تخمین حجم نمونه آماری روشی را مد نظر داشته باشد، تا حداقل حجم نمونه از آن کمتر نشود.
مثلاً در تحقیقاتی که نیاز به طبقه بندی جامع برای نمونه گیری باشد حداقل نمونه هر طبقه بین ۱۵تا ۲۰ نفر است (حافظ نیا ۱۳۷۷). با توجه به سه دسته کارفرما، مشاور و پیمانکار پس جمعاً حداقل ۴۵ تا ۶۰ نفر لازم است.
۴-۲-۲- استفاده از روش آماری
روشی مقداری است که با توجه به اینکه ای تحقیق کیفی است و تعداد کل جامعه آماری به دلیل در دسترس نبودن منابع اطلاعات، مشخص نیست. این روش با رابطه (۴-۱) مشخص است:
(۴-۱)
که در آن P درصد توزیع صفت در جامعه یعنی درصد افرادی که دارای صفت مورد مطالعه در جامعه آماری می باشند. q درصد افرادی که فاقد صفت مربوط در جامعه هستند. q=1-p
d تفاضل نسبت واقعی وجود صفت در جامعه با میزان تخمین زده شده از سوی محقق با انتخاب احتمال صحت گفتار افراد برابر ۹۰% مقدار t بر اساس جدول (۴-۱) که خروجی از منحنی گوس می باشد، ۶۴/۱ و ۰۵/۰ d= می باشد. صحت مورد نظر در جامعه آماری (میزان تجربه) است که شاخص ۵ سال برای آن مناسب است.
(جدول ۴-۱): رابطه t با درصد احتمال صحت گفتار

ردیف

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...