فایل پایان نامه کارشناسی ارشد : پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها در مورد بررسی انتقال جرم … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
(۳-۵۷)
با جایگذاری پروفیل (۳-۵۵) در (۳- ۵۶) تابع جریان را به دست آورده و سپس با جایگذاری در (۳-۵۷) سرعت v را محاسبه میکنیم:
(۳-۵۸)
(۳-۵۹)
با جایگذاری u و v از معادلات (۳-۵۵) و ( ۳-۵۹) در معادله ممنتوم طولی خواهیم داشت:
(۳-۶۰)
(۳-۶۱)
(۳-۶۲)
معادله (۳-۶۰) یک معادله ODE است که با بهره گرفتن از روشهایی نظیر رانگ کوتا به راحتی قابل حل است.
همچنین ضریب اصطکاک محلی از روش تشابهی به صورت زیر به دست می آید:
(۳-۶۳)
از روشهای عددی مشخص شده است که است ]۲۹[ بنابراین:
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
(۳-۶۴)
قسمت مربوط به انتقال گرمای مساله نیز به روش مشابه حل می شود. با معرفی پروفیل دمای تشابهی بیبعد زیر (۳-۶۵) معادله انرژی به شکل (۳-۶۶) در می آید:
(۳-۶۵)
(۳-۶۶)
(۳-۶۷)
(۳-۶۸)
با توجه به رابطه میتوان ضریب انتقال گرما و عدد ناسلت را از رابطه زیر به دست آورد:
(۳-۶۹)
(۳-۷۰)
توجه شود میتوان معادلات ممنتوم (۳- ۶۰) و انرژی (۳-۶۶) که معادلاتی ODE هستند را به روش رانگ کوتا حل کرد.
۳-۳-۲ اثر وجود جریان از طریق دیواره: (دمش و مکش )
اگر سیال بتواند به درون دیواره راه پیدا کند و یا از آن خارج شود ضریبهای اصطکاک و انتقال گرما نسبت به نتایجی که تاکنون ارائه شده است تغییرات اساسی خواهند داشت.
معادله (۲-۵۹) را مجددا در نظر بگیرید:
(۳-۵۹)
در دیواره سرعت عمودی به ازای در رابطه (۳-۵۹) به دست می آید:
(۳-۷۱)
این رابطه نشان میدهد اگر از ( در کنار و ) به عنوان شرط مرزی برای حل رابطه (۳-۶۰) استفاده کنیم باید به صورت تغییر کند که به این ترتیب x از دو طرف رابطه (۳-۷۱) حذف می شود. یعنی مساﺋل مربوط به دمش و مکش را به شرطی میتوان به روش تشابهی حل کرد که سرعت انتقال جرم از دیواره به صورت ( برای صفحه تخت افقی )تغییر کند و این از محدودیتهای این روش محسوب می شود.
فصل ۴ :
جابجایی طبیعی روی صفحه مایل و حل انتگرالی معادلات حاکم
۴-۱ شرح مساله:
جریان سیال ناشی از جابجایی آزاد بر روی یک صفحه موجی شکل و متخلخل در اینجا مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد . هندسه مساله در شکل (۴-۱) نمایش داده شده است. صفحه که با محور افقی زاویه میسازد توسط معادله می شود. در این رابطه a دامنه موج٬ L طول صفحه و n فرکانس موج صفحه میباشند. محورهای و به ترتیب در جهت موازی و عمود بر دیواره میباشند. سرعت سیال در جهت و سرعت سیال در جهت میباشد. دیواره در دمای و در مجاورت سیالی با دمای و با عدد پرانتل کوچکتر از واحد ( ) (فلز مایع) قرار دارد. دیواره نفوذپذیر میباشد . حالت مکش زمانی رخ میدهد که مقداری از سیال از لایه مرزی به داخل دیواره کشیده شود. در حالت دمش سیال از دیواره به لایه مرزی تزریق می شود. نیروهای حجمی موثر بر مساله نیروهای گرانشی و مغناطیسی میباشند. اندازه میدان مغناطیسی ثابت وجهت آن عمود بر دیواره و به سمت آن است. همچنین جریان الکتریکی ایجاد شده توسط نیرو محرکه الکتریکی عمود بر صفحه کاغذ و به سمت داخل آن است در نتیجه نیروی مغناطیسی اعمال شده بر سیال طبق قانون دست راست در خلاف جهت جریان است. با تعویض قطبهای اختلاف پتانسیل٬ جهت نیروی مغناطیسی معکوس می شود . نیروی گرانشی نیز به صورت حجمی ودر راستای عمود بر افق است. در نتیجه مولفه نیروی گرانشی در امتداد صفحه برابر با خواهد بود.
B0
شکل ۴-۱ : هندسه مساله مورد بررسی
۴-۲ معادلات حاکم :
با توجه به شرایط ذکر شده در قسمت قبل معادلات حاکم بر جریان به قرار زیر است:
(۴-۱)
(۴-۲)
(۴-۳)
(۴-۴)
شرایط مرزی حاکم بر مساله عبارتند از:
(۴-۵)
(۴-۶)
که در آن معادله دیواره موجیشکل است:
(۴-۷)
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:13:00 ب.ظ ]
|