دانلود پایان نامه های آماده – (۷-۱) تعریف عملیاتی واژه ها: – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
اکثر وظایف حسابداری مدیریت نظیر بودجهبندی، قیمت گذاری محصول، اندازه گیری عملکرد و طراحی سیستمهای پاداش مستلزم تصمیم گیری چندگانه و خاص توسط حسابداران مدیریت میباشد. برای مثال افرادی که سیستم پاداش و اندازهگیری عملکرد را طراحی میکنند باید برای هدف آن سیستم تصمیم گیری نمایند و اولویتها و فرصتهای بیرونی افرادی که عملکردشان را مورد سنجش قرار خواهند داد، برآورد نمایند. آنها همچنین نیاز به برآورد ویژگیهای آماری معیارهای عملکرد نظیر، دقت همبستگی معیارهای چندگانه دارند و لازم است که به منظور انتخاب معیارهای عملکرد و چگونگی کاربرد معیارها در سیستم پاداش، همه برآوردهای فوق را با هم ترکیب نموده و در تصمیمگیری منظور نمایند که در این ترکیب، اطلاعات ناشی از قضاوت فردی، عامل مؤثری بهحساب می آید. (بیرنبرگ و همکاران،۲۰۰۷)[۱].
سازمان های امروزی در عصر اطلاعات، فعالیت و رقابت میکنند و اطلاعات تبدیل به منبع کلیدی اکثر سازمانها شده است. در واقع مبنای رقابتی از اطلاعات مشهود به اطلاعات نامشهود تغییر یافته است. جنبش نرمافزاری و تغییر و تحول سریع عصر امروز در حوزه علوم مدیریت و همچنین تأثیرات آن در حسابداری و گزارش دهی به صاحبان سرمایه، افراد مسئول در این امر را به آن واداشته که به فکر یافتن راه حل هایی برای حرکت سریع به سوی رشد و توسعه باشند. در این راستا تصمیماتی که توسط مدیر اخذ می شود، به طور عمده در حرکت به سوی رشد و توسعه تأثیر مستقیم خواهد داشت. به همین جهت در دسترس بودن اطلاعات مناسب صحیح، به موقع و مربوط می تواند مدیریت را در این امر خطیر یاری رساند. بهعلاوه، با توجه به اینکه امروزه روابط اقتصادی میان واحدهای تجاری بسیار پیچیده و رقابتی شده است، بقای یک واحد تجاری متأثر از در اختیار داشتن اطلاعات است و به همین جهت، مسئله اهمیت بیشتری پیدا می کند.
(۲-۱) بیان موضوع تحقیق
محققان در سالهای اخیر به این نتیجه رسیده اند که سازمانها در عصر حاضر به منظور سازگاری سریع با تغییر محیط اجتماعی و سازمانی نیاز به سیستم مدرن کنترلی و حسابداری مدیریت دارند. نظریهای وجود دارد مبنی بر اینکه سیستم مدرن کنترلی و حسابداری مدیریت (از قبیل هزینهیابی مبتنی بر فعالیت، مدیریت مبتنی بر فعالیت، هزینهیابی بر مبنی هدف و ارزیابی عملکرد متوازن و …) اطلاعات مربوط به سیگنالهای پیوسته که در فعالیتهای عملیاتی و تصمیم گیریهای روزانه مدیران ارشد و سایر پرسنلها ضروری و مهم است را برای آنها فراهم می کند (مورس ۲۰۰۶)[۲].
زمانی که مطالعات و تحقیقات پیشین مربوط به حسابداری مدیریت رابطه میان محیط، ویژگیهای سازمانی، سیستم کنترلی و عملکرد را بررسی کرده اند، یک بررسی سیستماتیک تجربی مبنی بر اینکه آیا عملکرد سازمانی تحت تأثیر رقابت و تغییرات در سیستم کنترلی و حسابداری مدیریت قرار دارد یا خیر صورت گرفته است. (آبرنتی وبوونز، ۲۰۰۵)[۳].
با توجه بهضرورت حصول رشد اقتصادی بالا و اهمیت فزاینده بخش صنعت برای اقتصادی مانند ایران، لازم است که مجموعه عوامل مؤثر بر رشد تولیدات صنعتی بهوضوح شناسایی شوند تا بهموجب آن بتوان سیاستگذاری جامعی برای توسعه صنعتی و اقتصادی کشور تدوین نمود.
این تحقیق کمبود علمی تحقیقات اخیر حسابداری مدیریت را برطرف میسازد و درک ما از سوابق و شرایط محیطی که بر اساس آن سیستم کنترلی و حسابداری مدیریت عملکرد را تحت تأثیر قرار میدهد، کمک بسیاری می کند. ابتدا با ارائه شواهد بیشتر در مورد ارتباط تغییرات سیستم کنترلی و حسابداری مدیریت و عملکرد سازمانی مطالعات پیشین را گسترش میدهد سپس این تحقیق بینش اضافی در درک ما از اثرات تغییرات در سیستم کنترلی و حسابداری مدیریت چه به صورت جداگانه چه به صورت مشترک بر رابطه میان رقابت و عملکرد را فراهم می کند این موضوع در تحقیقات اخیر حسابداری مدیریت بهخوبی بررسی نشده است. با توجه به مباحث فوق مسئله اصلی تحقیق حاضر بررسی رابطه بین رقابت و تغییر سیستم مدیریت حسابداری بر عملکرد سازمان میباشد.
(۳-۱) اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
موضوع جهانیشدن و افزایش پیچیدگیهای تجاری به همراه پیشرفت چشمگیر در فناوری منجر به توسعه روشها و تکنیکهای حسابداری مدیریت شده است. از طرفی امروزه با توجه به رشد و اهمیت فزاینده این تکنیکها، ارزیابی عملکرد آن ها نیز بسیار موردتوجه قرارگرفته است.
۱- شدت رقابت موجب افزایش قابلقبول سود می شود.
۲- شدت رقابت موجب می شود تنوع بازار افزایش یابد.
۳- شدت رقابت موجب بهبود کیفیت محصولات در بازار می شود.
۴- تغییر سیستم حسابداری کارایی و اثربخشی هزینهیابی سازمان را افزایش میدهد.
۵- با توجه به تعداد کم موارد تحقیق هر نوع تعمیم از نتایج تحقیق به شرکتهای تولیدی بیشتر بدون احتیاط لازم صورت نمیگیرد.
۶- عملکرد شرکت به صورت ادراکی ارزیابی می شود که یک گزینه انتخابی مشترک در بین محققان میباشد.
(۴-۱) اهداف تحقیق
هدف اصلی:
ارزیابی رابطه بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری بر عملکرد شرکت
اهداف فرعی:
-
- ارزیابی رابطه بین رقابت و عملکرد شرکت
-
- ارزیابی رابطه بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری
- ارزیابی رابطه بین تغییر سیستم حسابداری بر عملکرد شرکت
(۵-۱) سؤالات تحقیق:
سؤال اصلی:
بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری بر عملکرد شرکت چه رابطهایی وجود دارد؟
سؤال فرعی:
-
- بین رقابت و عملکرد شرکت چه رابطهایی وجود دارد؟
-
- بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری چه رابطهایی وجود دارد؟
- بین تغییر سیستم حسابداری و عملکرد شرکت چه رابطهایی وجود دارد؟
(۶-۱) فرضیه های تحقیق:
فرضیه اصلی:
بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری بر عملکرد شرکت رابطه وجود دارد.
فرضیه فرعی:
-
- بین رقابت و عملکرد شرکت رابطه وجود دارد.
-
- بین رقابت و تغییر سیستم حسابداری رابطهایی وجود دارد.
- بین تغییر سیستم حسابداری و عملکرد شرکت رابطه وجود دارد.
(۷-۱) تعریف عملیاتی واژه ها:
رقابت: از دیدگاه نئوکلاسیکها رقابت یک موقعیت تعادلی است که آن را بر اساس ساختار بازار و تعداد بنگاه ها و شباهت آن ها تعریف می شود.
رقابت :سهم بازار (سهم شرکت از فروش کل بازار) و حاشیه قیمت- هزینه.
اندازه عملکرد: اندازه عملکرد را به عنوان فرایند کمی سازی فعالیت تشریح میکنند که در این تعریف اندازه گیری فرایند کمی سازی است و فعالیت با عملکرد مرتبط است.)نیلی و همکاران ، ۱۹۹۵)[۴]
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 10:58:00 ق.ظ ]
|