منابع پایان نامه ها – کاربردی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
ب ) به منظور ارائه نظریه جدید: یک تحقیق علمی ممکن است با مطالعه یک مورد خاص آغاز شود، کشف ماهیت شیء یا پدیده ای مورد نظر باشد، یا مسئله تحقیق از نسخ روابط بین اشیاء و پدیده ها باشد. در هر صورت مطالعه یک مورد خاص چنانچه در زمان ها و مکان های مختلف مشمول تکرار شود و از تکرار تحقیق نتایج یکسان و مشابه به دست آید، امکان تدوین و طرح نظریه جدید فراهم میآید و تحقق میتواند به روش استقرایی و بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات خود نظریه جدیدی ارائه دهد.
ج ) برای حل مشکل: بعضی از تحقیقات علمی جنبه کاربردی دارند و هدف از اجرای آن ها حل مسئله یا مشکلی است که تحقیق به خاطر آن انجام می شود حال آن که تحقیقات انجام شده با هدف ارزیابی نظریه یا ارائه نظریه بیشتر حالت مبنایی دارند و ویژگی ها و ماهیت اشیاء و پدیده ها و چگونگی روابط بین آن ها را توضیح میدهند. طبعا ً افراد و سازمان ها غالبا ً با مسائل و مشکلاتی روبرو میشوند که کشف علت یا علل بروز آن همراه با یافتن راه حل، هدف عمده تحقیق قرار میگیرد یا تحقیق کاربردی ضرورت پیدا میکند ( همان منبع، ۱۳۸۱، ۱۲ ).
در این فصل مراحل انجام تحقیق مورد بررسی قرار میگیرد. روش تحقیق، جامعه و نمونه آماری، روش و ابزار گردآوری داده ها و همچنین روش تجزیه و تحلیل آن ها مورد توجه قرار گرفته است.
۲ـ۳ـ روش تحقیق
دشوارترین کار در فرایند تحقیق، مشخص کردن مسأله مورد مطالعه است. نخست آن که درباره یک چیز، یک مانع یا یک موقعیت مبهم تردید وجود دارد، تردیدی که نیازمند تعیین است. در هر تحقیق ابتدا باید نوع، ماهیت، اهداف تحقیق و دامنه آن معین شود تا بتوان با بهره گرفتن از قواعد و ابزار و از راه های معتبر به واقعیت ها دست یافت ( سرمد و همکاران، ۱۳۸۱، ۱۷۰ ).
تحقیق حاضر کاربردی است که هدف آن تعیین رابطه بین چند متغیر عدم اطمینان محیطی ، نرخ بهره بدون ریسک ، میزان هزینه های سرمایه گذاری ، میزان سرمایه گذاری تحقیق و توسعه ، برگشت ناپذیری هزینه های سرمایه ای ، انتخاب زمانبندی سرمایه گذاری و کیفیت اطلاعات دردسترس ( متغیرهای مستقل ) و کاربرد اختیارات سرمایه گذاری از نگاه مدیران شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (متغیر وابسته) میباشد. بر اساس دیدگاه اختیارات سرمایه گذاری رابطه معنی داری بین متغیرهای بالا وجود دارد. از این رو می توان گفت که نتایج این تحقیق میتواند برای مدیران فوق قابلیت کاربرد داشته باشد . بدین معنی که از لحاظ منطقی کاربرد اختیارات سرمایه گذاری را در شرایطی که هر کدام از این متغیرهای مستقل وجود دارد به آزمون می کشد .از روش آمار استنباطی برای دریافت و استنباط از نتایج در مورد جامعه بر اساس یافته های به دست آمده از نمونه ، استفاده خواهد شد و پژوهش میدانی خواهد بود زیرا قرار است که داده ها از طریق پرسشنامه گرد آوری شود. روش کار بدین صورت است که با مراجعه به شرکت هایی که سهام آن ها در بورس اوراق بهادار تهران بود پرسشنامهها به صورت تصادفی بین مدیران مالی (حسابدار، حسابرس، …) توزیع و پس از تکمیل پرسشنامهها توسط ایشان، پرسشنامهها جمع آوری و سپس به ثبت آن ها اقدام گردید.
۳ـ۳ـ جامعه ونمونه آماری
جامعه آماری تحقیق موارد و یا کسانی هستند که:
الف ) محقق قصد دارد درباره آنان اطلاعاتی برای پژوهش گردآوری کند و از بین آنان نمونه تحقیق را برگزیند.
ب ) محقق ناچار است برای کسب معرفت از جامعه به نظرات آنان ( در مورد افراد ) و یا ویژگی های آن ( در مورد اشیاء و مکان ها و … ) توجه نماید.
در مجموع در مورد تعریف جامعه آماری می توان گفت که:
جامـعـه آماری عبـارت اسـت از گروهـی از افـراد یـا اشـیاء ( آزمـودنی ها ) کـه در خاصـیت ها یا ویـژگـی هـای تـحـقـیـق مشـترکــ مـی بـاشـنـد و بـا هـدف و مـوضـوع تـحـقیـق ارتـبـاط دارنـد ( صفری شالی، ۱۳۸۶، ۸۴ ).
نمونه عضوی از جامعه آماری است که خصوصیات و ویژگی غالب اعضاء جامعه آماری را دارا است و در واقع معرف جامعه و یا مجموعه آزمودنی ها میباشد و نتایج حاصله از مطالعه آن قابل تعمیم به کل جامعه است ( همان منبع، ۸۵ ).
از آنجایی که جامعه آماری مورد مطالعه این پژوهش بزرگ است، و همچنین به دلیل مشخص نبودن واریانس جامعه آماری، پیش برآورد واریانس نمونه از طریق یک مطالعه مقدماتی، ضرورت داشت. لذا ابتدا یک نمونه ۳۰ نفری از مدیران مالی به صورت تصادفی انتخاب و پرسشنامه بین آنان توزیع گردید. پس از استخراج داده های مربوط به پاسخهای گروه مذبور و پیش برآورد واریانس، با در نظر گرفتن دقت احتمالی مطلوب و ضریب اطمینان ۹۵/۰، حجم نمونه با بهره گرفتن از فرمول نمونه گیری عمومی کوکران[۳۲] برآورد شد.
حجم نمونه = n
حجم جامعه=N
در سطح اطمینان ۹۵ درصد =۹۶/۱
برآورد واریانس=۲۵۲/۰
دقت احتمالی مطلوب=۹۵/۰
با جایگذاری اعداد مربوطه در فرمول مذبور حجم نمونه به صورت زیر محاسبه شد.
جامعه آماری این پژوهش را تعداد مدیران۲۸۱ شرکت سهامی عام تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل میدهد. ونمونه آماری پژوهش فوق ۱۶۳ نفر می باشدبه این صورت که پس از توزیع پرسش نامه ها بین جامعه ی فوق و گردآوری و کنترل پرسشنامه ها تعداد پرسشنامه های جمع آوری شده ۱۹۵عدد پرسش نامه می باشدکه ۲۴ عدد از پرسش نامه ها به دلیل ناقص بودن حذف گردید و ۱۷۱ عدد پرسش نامه باقی ماند، که برای همخوانی داشتن با فورمول عمومی کوکران، تعداد ۸ پرسش نامه کنار گذاشته شد و ۱۶۳ پرسشنامه باقی مانده با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS 16[33] تحت ویندوز، بانک اطلاعاتی مورد نیاز تشکیل و سپس داده ها مورد پردازش قرار گرفت.
۴ـ۳ـ روش و ابزار گردآوری اطلاعات
یکی از ضروریات هر مطالعه و پژوهش وجود اطلاعات مربوط و قابل اتکاء و سرعت و سهولت دسترسی به آن میباشد ( حافظ نیا، ۱۳۸۱، ۴۵-۴۴ ).
در بسیاری از پژوهش های انجام شده در خارج از کشور در ارتباط با نحوه برخورد سرمایه گذاران و مدیران شرکت ها با سرمایه گذاری ها و استفاده از منطق اختیارات سرمایه گذاری برای اندازه گیری اهمیت عوامل مؤثر بر استفاده از اختیارات سرمایه گذاری از پرسشنامه به عنوان تنها ابزار گردآوری داده ها استفاده گردیده است. در این پژوهش نیز از پرسشنامه به عنوان تنها ابزار گردآوری داده ها استفاده گردیده است و برای جمع آوری سایر داده های پژوهش از سایت بورس اوراق بهادار تهران به عنوان ابزار گردآوری داده ها استفاده شده است.
داده های پرسشنامه، داده های علمی هستند: داده های مربوط به متغیرهای مستقل مانند: میزان اهمیت نرخ بهره، میزان میزان هزینه های سرمایه گذاری، عدم اطمینان، هزینه های تحقیق و توسعه و متغیر وابسته که همان میزان استفاده از اختیارات سرمایه گذاری است توسط سوال از مدیران شرکت ها سنجیده شده است.
در این تحقیق برای جمع آوری داده های مورد نیاز فرضیهها از ابزار پرسشنامه و هم چنین برای گردآوری مبانی نظری پژوهش، از روش میدانی، مجلات تخصصی حسابداری، نشریات تخصصی حسابداری در رابطه با اختیارات سرمایه گذاری و همچنین سایر مجلات و نشریات در زمینه حسابداری و بخشی دیگر از طریق جستجو در اینترنت بهره گرفته شده است.
پرسشنامه:
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 10:48:00 ق.ظ ]
|