• جمع‌ آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات درباره عملکرد و ساختار فرایند، گام مهمی در معرفی و انتخاب فرآیندها برای طراحی مجدد به شمار می‌رود. ترسیم فرآیندهای موجود به صورت نقشه و یا فلوچارت و سپس اندازه‌گیری نتایج به عنون هزینه، کیفیت و زمان، موفقیت‌آمیز خواهد بود. فناوری اطلاعات می‌تواند این گام را با بهره گرفتن از ابزارهایی که برای شبیه‌سازی جریان کار و مدلسازی به کار می‌روند و همچنین ابزارهای مستندسازی فرآیندهای کسب و کار، تجزیه و تحلیل، داده‌کاوی و ارزیابی‌های ساختاری تسهیل می‌کند. فناوری هائی همچون سیستم‌های مهندسی مبتنی بر رایانه[۳۵]، برای رسم مدل‌های فرایند طراحی شده‌اند. توانایی رسم مدل‌ها و ایجاد تغییر به طراحی مجدد سرعت بخشیده و فرایند طراحی فرایند را تسهیل می‌کند. (Davenport and Short,1990).

علاوه بر این ها، فناوری اطلاعات از قابلیت مرتب‌سازی و بازیابی اطلاعات چند‌رسانه‌ای و ساخت نیافته که می‌تواند در توسعه نمونه آزمایشی فرایند مفید باشد نیز برخوردار است. (Stowart,1993).

    • فناوری های محاسباتی مثل فناوری پایگاه داده، رویکرد مبتنی بر فرایند به توسعه سیستم‌ها را تسهیل نموده‌اند. به خصوص در جایی که یک پایگاه داده در واحدهای مختلفی که در یک فرایند کسب و کار دخیل هستند، به اشتراک گذاشته می‌شود.

    • علاوه بر پایگاه‌های داده به اشتراک گذاشته شده، فناوری عکسبرداری نیز رویکرد مبتنی بر فرایند را تسهیل نموده است چرا که برای مثال یک عکس دیجیتال از یک فرایند می‌تواند به طور مستقیم و همزمان از جانب چند نفر مورد پردازش واقع شود. (Hammer,1993)

    • فناوری های ارتباطی مثل شبکه های محلی، ‌گروه‌های کاری و غیره، با بهبود همکاری بین پرسنل واحدهایی که کارشان با یکدیگر متفاوت است، همراه بوده است.

    • جمع‌ آوری داده های کسب و کار در تمام گامها و مراحل و تمامی تعاملات با مشتریان، کاملاً ضروری می‌باشد. دیجیتالی نمودن داده ها از آغاز جمع‌ آوری می‌تواند نتایج مثبتی را در پی داشته باشد. هنگامی که اشکال و تصویر به صورت دیجیتالی موجود باشد، آنگاه کارکنان می‌توانند با هر جزئیات و یا هر منظوری که تمایل دارند ‌به این تصاویر بنگرند و آن ها را مورد مطالعه قرار دهند.

    • ورودی از جانب کارمندان و اطلاعات مربوط به نیازهای مشتری برای تحلیل‌ها و طراحی‌های مهندسی مجدد ضروری و واجب است. قابلیت‌های فناوری اطلاعات به سازمان‌ها اجازه می‌دهد که پایگاه‌ داده‌ای ایجاد نمایند که بتواند شاخص‌های رضایت مشتری را ردیابی نموده، شکایات و ‌انحراف‌ها را تحلیل کرده و از کارمندان در راستای بهبود رضایت مشتری بازخورد دریافت نمایند. (Frito Lay,1991)

    • قابلیت‌های فناوری اطلاعات برای تبادل اطلاعات و بهبود همکاری درون سازمانی مورد استفاده واقع می‌شود. این فناوری همچنین توانسته همکاری و هماهنگی را نیز هم درون سازمان و هم در ارتباطات بیرونی آن، افزایش دهد. استفاده از قدرت اینترنت و فناوری اطلاعات می‌تواند به اشتراک‌گذاری اطلاعات و تبادل داده ها را تسهیل نماید. در این نوع از ارتباط، به یک شریک و یا همکار اجازه داده می‌شود که به اطلاعات همکار خود دسترسی داشته و نسبت به اشتراک‌گذاری اطلاعات با آن اقدام نماید.

  • فناوری اطلاعات همچنین می‌تواند برای کمک به معرفی فرآیندهای جایگزین یا دیگر توانمند‌سازهای طراحی مجدد فرآیندهای کسب و کار، به خدمت گرفته شود. به وسیله بهبود و حرفه‌ای شدن فناوری های اطلاعات، ازدیاد اطلاعات جای خود را به غنای اطلاعاتی خواهد بخشید. علاوه بر این ها فناوری های اطلاعات می‌تواند به شرکت‌ها در دستیابی به اهداف متعدد و مجزا در طراحی فرآیندها، کمک نماید.

سیستم‌های جزء و پایگاه‌های داده فنی می‌تواند اطلاعات مناسبی را ‌در مورد قابلیت‌های کنونی و آتی فناوری، منابع انسانی و تغییر سازمانی، در اختیار قرار دهد. فناوری اطلاعات باید از تغییرات زیربنایی مربوط به فرآیندهای ضعیف پشتیبانی نماید. (Davenport and Short,1998).

مرحله ۳- بعد از تکمیل فرایند طراحی (به ‌عنوان یک اجرا کننده)

بخش عمده فعالیت‌های مهندسی مجدد در این مرحله انجام می‌گیرد. در خلال این مرحله، فعالیت‌های مهندسی مجدد از جمله برنامه‌ریزی، مدیریت افراد، فرآیندها و فناوری و هدایت آن ها به سمت چشم‌انداز سازمان، صورت می‌پذیرد. اهداف این مرحله می‌تواند آزمون نسخه آزمایشی رویکرد جدید، کنترل مداوم نتایج و آموزش دوباره کارمندان در این زمینه باشد. همچنان که فعالیت‌های مهندسی مجدد جلو می‌رود، تعریف و تبیین مجدد اهداف و معیارهای عملکرد، حفظ تعهد کامل نسبت به چشم‌انداز، از میان برداشتن مرزهای موجود بین بخش‌های مختلف و منعطف‌بودن برای انطباق با تغییرات محیطی کسب و کار، ضروری و لازم‌الاجرا است. فناوری اطلاعات می‌تواند فرآیندهای زیر را در این مرحله تسهیل نماید.

فناوری اطلاعات می‌تواند اجرای فرایند جدید را با بهره گرفتن از ابزارهای تحلیل فرایند و مدیریت پروژه، تسهیل نماید. این ابزار می‌توانند به تبیین ساختار و برآورد فعالیت‌های مرتبط با مهندسی مجدد، کمک نمایند. این ابزار ردیابی و مدیریت انتظارات کارمندان در قبال تعهدات را تسهیل می‌کنند.

این مسأله تمام طرفهای درگیر را قادر می‌سازد که از آنچه که در پایان روی خواهد داد، آگاه باشند. مشکلات و اضطراراتی که در خلال مرحله اجرا به دست می‌آید، بدین ترتیب می‌‌توانند کنترل شوند. (همرو چمپی، ۱۹۹۴)

    • ارتباطات الکترونیک باعث ایجاد قابلیت‌ ارتباط آنلاین فرایند مهندسی مجدد بین کاربران و تسهیل‌کنندگان خواهد شد. فناوری اطلاعات به حذف مرزهای جغرافیایی و در نتیجه پذیرش گسترده‌تر تغییر فرایند، کمک خواهند کرد.

    • ارزیابی سرمایه‌گذاریها و نتایج بالقوه فعالیت‌های مهندسی مجدد در این مرحله ضروری و لازم‌الاجرا است. سؤال اساسی این است که چگونه ارزش ویژه هر کدام از فرآیندهای مهندسی مجدد در عملیات سازمان می‌تواند به صورت عینی بررسی گردد. تیم مهندسی مجدد یا مدیریت باید برای تعیین ارزش فعالیت جدید نسبت به عملکرد کلی سازمان، اطلاعات کافی در اختیار داشته باشند، فناوری اطلاعات می‌تواند با بهره گرفتن از تحلیل اطلاعات میزانی، انجام ارزیابی‌های ساختاری و یا انجام شبیه‌سازی این گام را به طرز چشمگیری تسهیل نماید (Housel,1994).

    • یکی از منابع اصلی مشکلات مربوط به سازمان‌های درگیر در اجرای مهندسی مجدد این است که فرآیندها مورد مهندسی مجدد واقع می‌شوند اما زیرساخت‌ها تغییر نمی‌کند. زیرساخت‌های انعطاف‌ناپذیر کنونی باید در راستای تسهیل همکاری و حذف مرزهای بین واحدی سازمان، تغییر پیدا کند، این قضیه نیازمند ساختار مسطح سازمانی است. بجای اینکه تصمیمات در رأی سازمان انجام شود، از این منشاء تنها باید هدایت صورت پذیرد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...