دانلود فایل ها در رابطه با : تحلیل کمانش، … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
نتایج عددی وبحث
در این بخش نتایج عددی به دست آمده از روش حل تحلیلی برای بررسی کمانش، ارتعاشات و انتشار موج نانو تیر پیچیده شده بر بستر الاستیک پاسترناک ارائه می شود.مشخصات مکانیکی نانو تیر پیچیده شده در جدول (۳-۱) آمده است[۶]:
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
جدول ۳-۱- مشخصات مکانیکی نانو تیر پیچیده شده
ارتفاع نانو تیر پیچیده شده ( )در محدوده قرار دارد. همچنین عرض( )و طولنانو تیر ( ) به ترتیب برابر و در نظر گرفته میشوند. مود اول به عنوان مبنا در بررسی پارامترها قرار داده شده است.
تحلیل انتشار موج نانو تیر پیچیده شده
سرعت فاز
در شکلهای (۳-۱) تا (۳-۴) سرعت فاز در نانو تیر پیچیده شده مورد بررسی قرار گرفته است. سرعت فاز به اختصار با نشان داده می شود و از رابطه به دست می آید. فرکانس انتشار موج و عدد موج بوده که با طول موج رابطه عکس دارد. سرعت فاز در واقع سرعت انتشار موج در محیط میباشد.
نمودار شکلهای (۳-۱) و (۳-۲)به ترتیب تغییرات نسبت سرعت فاز(تغییرات سرعت فاز در زوایههای پیچش مختلف نسبت به سرعت فاز در زاویه پیچش صفر) بر حسب فرکانس انتشار موج در زاویه های پیچش مختلف بر اساس تئوریهای گرادیان کرنشی و غیر محلی ارینگن را نشان
میدهد. همانطور که نمودارها نشان میدهد سرعت فاز در نانو تیر پیچیده شده با افزایش زاویه پیچش افزایش مییابد.همچنین با افزایش فرکانس انتشار موج، نسبت سرعت فاز کاهش مییابد و بعد از فرکانس ۶/۰ مگاهرتز تقریبا ثابت باقی میماند.
شکل ۳‑۱: تغییرات نسبت سرعت فاز بر حسب فرکانس انتشار در زوایای پیچش مختلف (تئوری گرادیان کرنشی)
شکل ۳‑۲: تغییرات نسبت سرعت فاز بر حسب فرکانس انتشار در زوایای پیچش مختلف (تئوری غیر محلی ارینگن)
در شکلهای (۳-۳)و (۳-۴) به ترتیب سرعت فاز بر حسب فرکانس انتشار موج برای تئوریهای گرادیان کرنشی و غیر محلی ارینگن نشان داده شده است.افزایش فرکانس انتشار موج در نانو تیر پیچیده شده باعث افزایش سرعت فاز می شود ولی با افزایش فرکانس، سرعت فاز افزایش مییابد.
شکل ۳‑۳:تغییرات سرعت فاز بر حسب فرکانس انتشار موج (تئوری گرادیان کرنشی)
شکل ۳‑۴: تغییرات سرعت فاز بر حسب فرکانس انتشار موج (تئوری غیر محلی ارینگن)
شکل (۳-۵)، اثرات مقیاس کوچک طول بر سرعت فاز را با مقایسه سه تئوری کلاسیک، تنش کوپل اصلاح شده و گرادیان کرنشی نشان میدهد. همانطور که گفته شد، سرعت فاز نشاندهنده سرعت انتشار موج میباشد، بنابراین با اعمال اثر مقیاس طول و سفتتر شدن نانو تیر پیچیده شده، انتظار افزایش سرعت فاز میرود که این امردر شکل (۳-۵) نشان داده شده است. در این شکل میتوان دریافت سرعت فاز که با بهره گرفتن از تئوری گرادیان کرنشی بدست می آید بسیار بیشتر از تئوری تنش کوپل اصلاح شده و کلاسیک میباشد. ولی نتایج بدست آمده با بهره گرفتن از تئوری کلاسیک و تنش کوپل اصلاح شده[۳۴] به یکدیگر نزدیک میباشد.
شکل ۳‑۵: اثر تئوریهای مختلف مقیاس طول بر روی سرعت فاز
سرعت گروه
سرعت گروه، سرعتی است که بسته موج با آن سرعت در محیط منتشر می شود. غالبا میتوان سرعت گروه را سرعت انرژی یا اطلاعات همراه موج تصور کرد. سرعت گروه از به دست
می آید که فرکانس انتشار و عدد موج میباشند.شکلهای (۳-۶) تا (۳-۷) اثر ضخامت بر سرعت گروه برای دو تئوری گرادیان کرنشی و غیر محلی ارینگن را نشان می دهند. در هر دو شکل با افزایش ضخامت، سرعت گروه در نانو تیر پیچیده شده افزایش یافته است. به عبارت دیگر افزایش ضخامت، باعث افزایش سرعت انتقال انرژی توسط موج می شود.
شکل ۳‑۶: اثر ضخامت بر روی سرعت گروه با بهره گرفتن از تئوری گرادیان کرنشی
شکل ۳‑۷: اثر ضخامت بر روی سرعت گروه با بهره گرفتن از تئوری غیر محلی ارینگن
شکلهای (۳-۸) تا (۳-۹) تغییرات سرعت گروه بر اثر نرخ زاویه پیچش مختلف برای دو تئوری گرادیان کرنشی و غیر محلی ارینگن نشان داده شده است. اثر تغییرات نرخ زاویه پیچش بر سرعت گروه در فرکانسهای کم محسوس بوده، ولی با افزایش فرکانس انتشار، نمودارها همگرا
میشوند.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:45:00 ب.ظ ]
|