• پژوهشی تحت عنوان:” فاکتورهای موثر در پاسخ مشتریان به تبلیغات موبایلی از یک چشم انداز اجتماعی” توسط کورتی[۸۵] و یانگ[۸۶] در سال۲۰۱۰ انجام شد. این تحقیق با بهره گرفتن از پرسشنامه از ۳۴۳ دانشجوی دانشگاه در ایالات متحده انجام گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد که سهولت ادراک شده و مفید بودن ادراک شده در پذیرش تبلیغات موبایلی موثرند. علاوه برآن مشخص گردید که مفید بودن ادراک شده متغیر پیشگویی کننده برای نگرش نسبت به تبلیغات موبایلی است و سهولت استفاده درک شده در نگرش افراد نسبت به تبلیغات موبایلی اثر دارد (Kourty, 2010, P: 103-113).
    • ( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

  • پژوهشی تحت عنوان:” ادراک مشتریان از اثربخشی پیام کوتاه وپیام چند رسانه ای به عنوان ابزار بازاریابی” توسط رتیپانت[۸۷] و همکاران در سال ۲۰۰۹ انجام شد.این تحقیق با استفاده ار پرسشنامه از ۳۴۲ پاسخ دهنده در تایلند انجام گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد که مرتبط بودن متن با نیازهای مشتری، نگرش نسبت به تبلیغات موبایلی، آشنا بودن برند و عوامل دموگرافیگ همچون جنسیت، سن، سطح تحصیل و شغل در پاسخ مشتریان به تبلیغات موبایلی موثر است (Rittiipant , 2009, P: 815-821).
  • پژوهشی تحت عنوان: ” تاثیرات فرهنگ برپذیرش تبلیغات با استفاده ازتلفن همراه : مطالعه ای درباره مشتریان آمریکایی و تایوانی” توسط ماک[۸۸]در سال۲۰۰۷ با بهره گرفتن از پرسشنامه انجام شد. داده ها با بهره گرفتن از پرسشنامه از دانشجویان زیر ۲۵ سال در دو دانشگاه در آمریکا و دو دانشگاه در تایوان جمع آوری شدند ۱۷۸ آمریکایی و ۱۹۸ تایوانی نمونه را تشکیل دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که فرهنگ بر تمایل مصرف کنندگان برای پذیرش تبلیغات از طریق پیام کوتاه تاثیرگذاراست. ارزش های فرهنگی از عوامل مهم تاثیرگذار بر پذیرش تبلیغات از طریق پیام کوتاه هستند (Muk ,2007, P: 39-47).
  • پژوهشی تحت عنوان: “تبلیغ از طریق پیام کوتاه، با کسب اجازه از مشتری” توسط بامبا[۸۹]و بارندر[۹۰] سال ۲۰۰۷ با بهره گرفتن از نظرات گروه کانون ۴ نفره و توزیع ۵۰ پرسشنامه آنلاین در میان دانشجویان یک دانشگاه انجام شد. نتایج تحقیق نشان می دهد ادراک افراد از پیامک ها به طورکلی منفی است و افراد دریافت پیامک بدون کسب اجازه را دوست ندارند (Bamba and Barnes, 2007, P: 815-829).

مطالعات داخل کشور:

  • پژوهشی تحت عنوان: ” بررسی نگرش وعکس العمل افراد نسبت به دریافت پیامک های تبلیغاتی در عصر فن آوری اطلاعات و ارتباطات” توسط سیاوشی و عابدین در سال ۱۳۸۸ در شیراز انجام شد. نتایج این تحقیق نشان می دهدکه دیدگاه کاربران تلفن همراه نسبت به پیامک های تبلیغاتی تا حدودی مثبت است و بیش از نیمی از کاربران، به یک پیامک تبلیغاتی توجه کرده وآ ن را کامل می خوانند. هیچ تفاوتی میان نگرش مردان و زنان نسبت به پیامک های تبلیغاتی وجودندارد (سیاوشی و عابدین، ۱۳۸۸، ص ۶۸-۵۳).
  • پژوهشی تحت عنوان:بررسی عوامل موثر بر پذیرش تبلیغات از طریق پیام کوتاه توسط مصرف کنندگان (مورد پژوهی دانشجویان شهر تهران) “توسط سعیدی، در سال ۱۳۸۸ ، انجام شده است. نتیجه این تحقیق نشان می دهدکه منافع مالی ، اعتبار، مطلوبیت اجتماعی درک شده، کنترل، سودمندی درک شده ، مطلوبیت محتوا، سطح هزینه خانواده بر پذیرش تبلیغات از طریق پیام کوتاه موثر است (سعیدی، ۱۳۸۸، ص۹۲-۱۱۴).
  • پژوهشی تحت عنوان:زنجیره ارزش تبلیغات با موبایل( پیام کوتاه )، با تمرکز بر عوامل موثر بر پذیرش تبلیغات با پیام کوتاه از سوی کاربران ایرانی”توسط احمدی در سال۱۳۸۷، در تهران انجام گرفت. نتیجه این تحقیق نشان می دهد که عوامل مربوط بودن موضوع پیامک به شخص گیرنده، سرگرم کننده بودن محتوای پیامک ، قابل اعتماد بودن محتوای پیامک ، آگاهی بخشی محتوای پیامک، حق انتخاب در دریافت یا عدم دریافت، تعداد ، زمان ، مشخصات بر پذیرش تبلیغات با پیام کوتاه از سوی کاربران ایرانی موثر است (احمدی، ۱۳۸۷).
  • پژوهشی تحت عنوان: مقایسه عوامل موثر در اثربخشی تبلیغات تجاری از دید مردم و متخصصان تبلیغات، توسط صمصام شریعت و همکاران در سال ۱۳۸۶، انجام شد. هدف از انجام این پژوهش، تعیین و مقایسه ی عوامل در اثربخشی تبلیغات تجاری از دید مردم و متخصصان تبلیغات بوده است. نتایج حاصل نشان دادند که شبکه های تلویزیونی و ساختار انیمیشن کارتونی، بسته بندی جذاب، رنگ های مرتبط با محصول و نوآوری، توجه به احساس امنیت و نشانه های تداعی کننده، اطلاع رسانی از کیفیت، پیشینه و قیمت، گویشها و اصلاحات متداول، تنوع در محتوای پیام ها در رسانه ی تلویزیون، عوامل موثر در اثربخشی تبلیغات از دید مردم بود. در مقایسه ی عوامل موثر از دیدگاه مردم و متخصصان تبلیغات، متخصصان استفاده از بیل بورد و رنگ های مرتبط، انیمیشن کارتونی، اطلاع رسانی از جوایز و گواهینامه و پخش به صورت زیرنویس را در تبلیغات موثرتر از دیدگاه مردم در این زمینه ها دانسته و در مقابل مردم، استفاده از تصاویر زنان و کودکان، توجه به امنیت، اطلاع رسانی از قیمت، مزایا و پیشینه، گویشها و اصطلاحات رایج، ضرب المثل ها و شعار تبلیغاتی مطلوب را موثر تر از دیدگاه متخصصان در این مورد دانسته اند (صمصام شریعت و همکاران؛ ۱۳۸۶).

فصل سوم
روش اجرای تحقیق
۳-۱) مقدمه
هدف تمام علوم، شناخت و درک دنیای پیرامون ما است. به منظور آگاهی از مسایل و مشکلات دنیای اجتماعی، روش های علمی، تغییرات قابل ملاحظه ای پیدا کرده اند. این روندها و حرکت ها سبب شده است که برای بررسی رشته های مختلف بشری، از روش علمی استفاده شود. از جمله ویژگیهای مطالعه علمی که هدفش حقیقت یابی است استفاده از یک روش تحقیق مناسب می باشد و انتخاب روش تحقیق مناسب به هدفها، ماهیت وموضوع مورد تحقیق و امکانات اجرایی بستگی دارد و هدف از تحقیق دسترسی دقیق و آسان به پاسخ پرسش های تحقیق است (خاکی ،۱۳۸۷، ص ۸۸).
تحقیق، تلاشی منظم و سازمان یافته برای پاسخ‌گویی به مسأله‌های علمی است. مهمترین دستاورد تحقیق علمی، نوآوری و گسترش مرزهای علم است. از جمله ویژگی های مطالعه علمی استفاده از یک روش تحقیق مناسب بوده و انتخاب روش تحقیق مناسب به هدف ها، ماهیت و موضوع مورد تحقیق و امکانات اجرایی بستگی دارد (خاکی، ۱۳۷۹، ص ۸۶). در این فصل به بیان روش تحقیق، جامعه آماری، روش نمونه گیری، ابزار جمع­آوری داده ­ها و روایی و پایایی آن پرداخته می­ شود.
۳-۲) روش تحقیق
به طور کلی روش‌های تحقیق در علوم رفتاری را می‌توان با توجه به دو ملاک تقسیم کرد:
الف) هدف تحقیق
ب) نحوه گردآوری داده‌ها
تحقیق حاضر، جستجوی نظام‌مند داده و اطّلاعات حول محور تحلیل و بررسی متغیرهای تبلیغات موبایلی، نیات رفتاری و قصد خرید مشتریان در حوزه مدیریت بازرگانی است. پژوهش حاضر، براساس هدف کاربردی است. این تحقیقات با بهره گرفتن از زمینه و بستر شناختی و معلوماتی که توسط تحقیقات بنیادی فرآهم شده برای رفع نیازمندی ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند (سکاران، ۱۳۸۸، ص ۲۱۲).
از سویی دیگر، از نظر ماهیت و روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی است. در این تحقیقات، پژوهشگر ماهیت مسأله تحقیق که همانا بررسی ارتباط بین تبلیغات موبایلی، سهولت استفاده از تبلیغات موبایلی، سودمندی تبلیغات موبایلی و شرایط تسهیلی تبلیغات موبایلی، در مقام متغیر مستقل و قصد خرید
مصرف کنندگان در قالب متغیر وابسته را توصیف میکند. در این پژوهش نیات رفتاری مشتریان نقش متغیر واسطه را ایفا می نماید. از آنجایی که این پژوهش به چگونگی ارتباط میان تبلیغات موبایلی و قصد خرید مشتریان می پردازد، از نظر ماهیت و روش تحقیق، توصیفی (غیر آزمایشی) است.
این تحقیق از آن جهت غیر آزمایشی است که متغیر های تحقیق در آن دست کاری نمی شوند. تحقیق حاضر از نظر مکانی، دارای خصوصیات کتابخانه‌ای و میدانی است. انجام این تحقیق مستلزم نظرسنجی از مشتریان فروشگاه های پوشاک مردانه شهر رشت است و از این جهت روش پیمایشی (زمینه یابی) است.
به منظور بررسی ادبیات موضوعی و پیشینه‌ تحقیق، مطالعات کتابخانه‌ای صورت گرفته است. در مرحله میدانی، اجرایی و عملیاتی، به قصد جمع‌ آوری داده‌های موردنیاز، پرسشنامه محقق ساخته تنظیم و توزیع گردید. به عبارتی، پژوهش حاضر، براساس هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش جمع آوری داده در طبقه توصیفی (غیر آزمایشی) و از نوع پیمایشی به روش مقطعی طبقه بندی می شود زیرا گرد آوری داده ها در باره یک یا چند صفت در مقطع زمانی زمستان ۱۳۹۲ و بهار ۱۳۹۳ از طریق نمونه گیری از جامعه انجام شده است.
۳-۳) جامعه آماری
جامعه آماری عبارت است از مجموعه‌ای از افراد یا واحدها که دارای حداقل یک صفت مشترک باشند. صفت مشترک صفتی است که بین همه عناصر جامعه آماری مشترک و متمایز کننده جامعه آماری از سایر جوامع باشد (آذر، مومنی، ۱۳۸۷، ص ۱۷۰).
جامعه آماری در این پژوهش شامل مشتریان فروشگاه های پوشاک مردانه شهر رشت می باشند و از آنجا که تعداد آنها نامحدود است، با بهره گرفتن از فرمول نمونه گیری جامعه نامحدود تعداد ۳۸۹ عدد نمونه مورد نیاز بود.
۳-۴) نمونه و روش نمونه گیری
نمونه، یک مجموعه فرعی از جامعه آماری است که با مطالعه آن محقق قادر است نتیجه را به کل جامعه آماری تعمیم دهد یا به عبارت دیگر، تعداد محدودی از آحاد جامعه آماری که بیان کننده ویژگیهای اصلی جامعه باشد را نمونه گویند (آذر و مومنی ،۱۳۸۰، ص ۱۷۸). در این تحقیق، از روش نمونه برداری در دسترس برای نمونه گیری استفاده شده است. تعداد نمونه در این تحقیق با بهره گرفتن از فرمول نمونه گیری جامعه نامحدود محاسبه گردید.

n حجم نمونه
سطح خطا
میزان خطای برآورد
واریانس نمونه
در نتیجه تعداد ۴۰۰ پرسشنامه توزیع گردید و از این میان تعداد ۳۹۲ پرسشنامه پاسخ داده شده و به محقق بازگشت که مطابق فرمول از تعداد ۳۸۹ پرسشنامه به منظور انجام تحلیل آماری استفاده گردید.
۳-۵) روش و ابزار جمع‌ آوری داده ها
در پژوهش حاضر با توجه به هدف پژوهش از روش­ها و ابزارهای مختلفی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است:
۳۵-۱) روش جمع آوری داده ها
روش جمع آوری داده ها تحقیق از نوع میدانی می باشد چرا که در این روش اطلاعات به کمک پرسشنامه با مراجعه حضوری محقق صورت می گیرد . نهایتاً از ۴۰۰ پرسشنامه ارسالی تعداد ۳۸۹ عدد از پاسخ ها قابل استفاده بوده است که تجزیه تحلیل بر اساس پاسخ های دریافت شده می باشد.
۳-۵-۲) ابزار جمع آوری داده ها
ابزارهای مورد استفاده در این تحقیق، پرسشنامه می­باشد و به منظور جمع آوری داده ­ها، پرسشنامه مذکور در بین مشتریان توزیع گردید. دلایل استفاده از روش پرسشنامه به عنوان یکی از ابزارهای گردآوری داده ها را می­توان به شرح زیر خلاصه کرد:
۱- صرفه جوئی در وقت نسبت به سایر روش­ها
۲- صرفه جوئی در هزینه
۳- استخراج اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها در روش پرسشنامه از سایر روش­های جمع آوری اطلاعات سهل تراست.
پرسشنامه مورد استفاده در این تحقیق شامل دو بخش مشخصات فردی و اجتماعی و سوالات اختصاصی به شرح ذیل می باشد .
الف) مشخصات فردی و اجتماعی : . در بخش اول سوالاتی در خصوص مشخصات فردی و اجتماعی پاسخ دهنده شامل: جنسیت، سن و میزان تحصیلات پاسخدهندگان مطرح شده است .
ب) سوالات تخصصی: این بخش شامل ۳۰ سوال است. در طراحی این قسمت سعی گردیده است که سوالات پرسشنامه تاحد ممکن قابل فهم باشد. برای طراحی این بخش از طیف پنج گزینه‌ای لیکرت استفاده گردیده است که یکی از رایج‌ترین مقیاس های اندازه‌گیری به شمار می‌رود.
مقیاس لیکرت که گاهی به آن مقیاسهای حاصل جمع هم می گویند از یک پاسخ دهنده می خواهد که میزان موافقت یا عدم موافقت خود را با هریک از سری گزاره های مرتبط با هدف نگرش[۹۱] ، مشخص نماید .جهت تحلیل پاسخهای داده شده به یک مقیــــاس لیکرت، به هر مقوله پاسخ یک مقدار عددی تخصیص داده می شود پاسخ دهنده میزان موافقت خود را با هر یک از این عبارات در یک مقییاس درجه بندی شده که معمولا از یک تا پنج یاهفت درجه است نشان می دهد. سپس آزمودنی به هریک از گویه ها از نظر عددی (رتبه) ارزش گذاری می شود. . مقیاس لیکرت چندین مزیت را در اختیار می­ گذارد. اول اینکه ساخت و اجرای آن نسبتا آسان است. دستورالعملهائی که بایستی ضمیمه این مقیاس باشد به سهولت فهمیده می شود با این وجود، زمان بیشتری باید هنگام استفاده از مقیاسهای لیکرت در تحقیقهای میان فرهنگی مختلف دقت بیشتری بعمل آید چون ممکن است اختلافات فرهنگی در تمایل به ابراز عدم موافقت، وجود داشته باشد (اس.تال و هاوکینز ،۱۳۸۸ ، ص۴۹۹) .
۳-۵-۲-۱) تدوین پرسشنامه (عملیاتی نمودن مدل)
مفهوم سازی ما را به شناختن امر واقعی هدایت می کند. در مفهوم سازی به آن جنبه هائی که از نظر محقق، اصلی است پرداخته می شود. گام اول مفهوم سازی تعیین ابعادی است که آن را تشکیل می دهد و امر واقعی را منعکس می سازد. گام دوم، تعریف شاخص هائی است که به کمک آنها بتوان ابعاد مفهوم را اندازه گیری کرد. در بیشتر موارد علوم اجتماعی مفــــاهیم و ابعــادشان با نشانه هائی که مستقیما قابل مشاهده باشند تعریف نمی­شوند. شاخصها، نشانه های عینی قابل شناسائی و قابل اندازه گیری ابعاد مفهوم هستند. فرضیه پاسخی موقت به پرسش آغازین تحقیق است و مدل دستگاهی از فرضیه ها می باشد که میان آنها ارتباط منطقی برقراراست به عبارت دیگر مجموعه مفاهیم و فرضیه ها که با یکدیگر ارتباط منطقی دارند، مدل تحلیلی را تشکیل می دهند (کیوی و کامپنهود، ۱۳۷۵، ص ۱۱۶) .
در این تحقیق تبلیغات موبایلی با ابعاد (سهولت استفاده، سودمندی و شرایط تسهیلی) به عنوان متغیر مستقل، نیات رفتاری مشتریان به عنوان متغیر واسطه و قصد خرید مشتریان به عنوان متغیر وابسته برگزیده و جهت سنجش این ابعاد سوالاتی به صورت زیر طرح گردیده است که سوالات مطرح شده، در قالب پرسشنامه ارائه گردید.
جدول ۳-۱) شرح سوالات موجود در پرسشنامه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...